Amasedus, kerinänttilainen.

Talossa jossa Amasedus asui, ei ollut ikkunoita - ne olivat perhosten armeija vienyt viime viikolla jolloin käyntiin Amaseduksen kotimaan Koiraminttumaan ja Seittilän välinen sota. Sodassa oli tuhoutunut monta kylää ja kyylää, muttei Amaseduksen kotikylä ollut ollut tuhottujen listalla. Kylän pienellä torillakin päivysti yhä heidän oma kyläkyylä.

Amaseduksella oli jalo aate, hän kirjoitti lauseita, joiden ajatteli olevan Kotimaansa hyödyksi. Tämä olisi kirje Koiraminttumaan presidentille, Jalole Mauttu Moudalle. Amasedus aikoi ehdottaa hänelle audiessia, jossa puisi juonia Seittilän valloittamiseksi. Sota kun oli ollut tasapeli. Yhtä monta kylää ja kyläkyylää oli tuhottu kumminkin puolin. Presidentti Jalole Mauttu Moudale oli holografipuheessaan - heti sodan päätyttyä - vannonut kostoa ja luvannut suurta palkkiota sekä tyttärensä kättä sille - joka saattaisi luoda sellaisen suunnitelman, jolla Seittimaa tuhottaisiin lopullisesti.

Koiranminttumaan viholliset olivat juuri noi perhoset, väkivahvat robotit joiden ainoaa heikkouteen Amasedus oli nyt hyökkäämässä - mutta hän tarvitsisi koko Koiranminttumaan resurssit taakseen - jotta pahat perhosrobotit voitaisiin tuhota lopullisesti ja siten liittää Seittilän niemimaa osaksi Koiranminttulaa. Presidentti Jalole MAuttu Moudale ja Amasedus tapasivatkin aika piakkoin sen jälkeen kuin Amasedus oli lähettänyt kirjeensä.

Yksi perhosrobotti oli nimittäin meinannut hyökätä sodan aikana Amaseduksen kotikylään aikomuksenaan tappaa heidän oma kyläkyylänsä, mutta perhosrobotti oli pudonnut Amaseduksen kaivamaan ansakuoppaan ja mennyt toimintakyvyttömäksi.

Amasedus oli kiinnittänyt johdot robotin huoltoportteihin ja niin saanut tietää, että Seittimaan robotit toimivat helpolla käyttöjärjestellämällä - jonka voisi nopeasti muuttaa tietokonevirukseksi, joka tuhoaisi kaikki robotit yhtä aikaa. Amaseduksella oli jo valmiina disketti, jossa oli tuhokoodi. Se täytyisi vain syöttää Seittimaan keskustietokoneelle ja lopusta pitäsi huolen aikataulutettu huoltopulssi kaikille roboteille. Tuo huoltopulssi antaisi virhekoodin kaikille perhosroboteille - joka saisi niiden voimanlähteenä olevan atomireaktiosysteemin räjähtämään.

Presidentti Jalole Mauttu Moudale lähetti parhaan sotilaansa, Sir HP Fijutsi saimensin Seittimaahan valepuvussa. Saimens pukeutui huoltonörtiksi ja pääsi täten syöttämään Amaseduksen disketin Seittimaan keskustietokoneelle ja lähetti huoltoimpulssin manuaallisesti. Amasedus ei vaan ollut ottanut huomioon sitä, että lukuisat atomireaktiosysteemit kun tuhoutuvat yhtä aikaa - niin ne saattavat yhdistää voimansa. Kuten tapahtuikin.

Koiranminttumaa sai Seittimaan niemimaan omakseen, muttei sinne voinut asutusta sijoittaa. Robottien tuhoudettua, koko niemimaa oli täynnä radioaktiivista säteilyä ja laskeumapilvet niittivät myös Koiranminttumaan asutusta rankalla kädellä.

Amasedus joutui giljotiiniin.