Rewvytyqiqo

Eräs päivä vuonna 2200. Paikka syrjäinen kylä ja sen keskusta.

Hyvin surullisen näköinen potkukelkka oli kiinnitettynä polkupyörätelineeseen erään Lada-merkkisen henkilöauton vieressä. Paikalla oli myös kaksi lehmää, nimiltään Mansikki ja Mustikki. Jälkimmäisen selässä matkusti Kille Kiiltomato.

Tuolloin potkukelkkoihinkin oli asennettuna keinoäly ja puhesyntesisaattori. Ydinvoimala-onnettomuuksien säteily taas oli antanut lehmille älykkyyden ja puheen lahjan.

Lada-merkkinen henkilöauto, johon oli kanssa asennettuna keinoäly, avasi keskustelun:

- Potkukelkka, kerros sedälle, että miksi näytät noin surullista naamaa?

- Kiitos huomiostanne ruosteinen Lada. Olen hyvin surullinen siksi että maassa ei ole lunta. Eli minun omistajani - vanhapiika piippola - ei voi käyttää minua liikkumiseen. Hän on hankkinut pyöräkelkan. Että minä vihaan pyöriä.

- Otan osaa, mutta itse pidän tästä kelistä. Ei ole liukasta, joten en mene ojaan omistajani ohjausliikkeiden aiheuttamien muutosten takia. Hän - poikamies Puuppola - kun yleensä on alkoholin vaikutuksen alla kun ajaa minua.

Mansikki puuskahti, aivan kun ei hyväksyisi känniajelua Lada-merkkisellä henkilöautolla. Mustikki taas ajatteli, että kohta lätty lätisee. Mansikilla kun oli raivokohtauksia, joiden vuoksi hän kävi viikottain puhumassa psykologille.

- Mitäh! Minä, Mansikki Lehmänen, en voi sietää tuollaista että Lada-merkkisillä henkilöautoilla - ajellaan kännissä. Ja jos ajetaan - niin mikset käytä keinoälyäsi että voisit itse ohjata itseäsi. Tyhmä Lada!

- Mansikki! rauhoitu nyt! Älä hajota sitä Ladaa enempää.

Mustikki alkoi rauhoittelemaan Mansikkia, joka oli jo sorkallaan tuhonnut Ladasta taka-ikkunan. Kille kiiltomato putosi tuon välienselvittelyn takia Mustikin selästä. Mansikki ei huomannut häntä, joten astui Killen päälle. Hän kuoli valitettavasti heti.

- KILLE!! Ei! Kato nyt Mansikki, mitä teit!

- Voi ei, olen hyvin pahoillani. Tiedän kuinka paljon sinä, Mustikki, pidit Killestä. Tulen lohduttamaan sinua, kunhan pyyhin sorkkani. Taisin astua Killen päälle uudelleen.

Tällä aikaa oli poikamies Puuppolan Lada-merkkinen henkilöauto ja vanhapiika Piippolan Polkukelkka lähteneet livohkaan. He olivat pelästyneet Mansikin raivoa. Heidän mukaanaan oli lähtenyt myös polkupyöräteline.

He olivat soittaneet paikalle poliisit, jotka veivät Mansikin pakkohoitoon. Mustikki kyllä nosti syytteet Kille kiiltomadon murhasta, mutta syytteet kaatuivat kun Mansikin asianajaja vetosi mielenterveyshäiriöön.

Entä poikamies Puuppola ja vanhapiika Piippola? Heidän kulkupelinsä karkasivat. Ja niin tekivät myös Puuppola ja Piippola. He rakastuivat sillä paikalla, jossa oli ollut ennen polkupyöräteline.

Nyt on kulunut vuosi tapahtuneesta. Vanhapiika Piippola on nyt onnellisesti naimisissa Puuppolan kanssa. Viimeinen näköhavainto Ladasta ja polkukelkasta on Saharan autiomaasta. Polkupyöräteline löytyi hylättynä Kairosta.

Mansikki on edelleen hoidossa mielisairaalassa, eikä Mustikki tahdo olla hänen kanssaan enää missään tekemisissä.