Kirjoittamaniani satuja. Alkuperä: IJKK ja vuosi 1997


 

PIKKU-TIPIN IHANA PÄIVÄ.

Oli kaunis kesäpäivä kuin unelias pikku Tipi nukkui rauhassa lämpimällä asfiltilla. Sen huomaamatta suuri maantiejyrä liikkui häntä kohti. Tipin ystävä, Mato Matonen päätti pysäyttää jyrän. Se ryömi jyrän eteen ja muuta se ei ehtinytkään tehdä, ennenkuin jyrä jyräsi Pikku-Tipin parhaan ystävän asfaltiin kiinni. Onneksi Pikku-tipin ei ehtinyt edes aavistaa mikä tuli, ennenkuin hän oli kannuttuvei ja verisenä läiskänä ihanan lämpimällä asfaltilla.

HAPSU-HARAKAN TANSSI VOIMALINJOILLA

Oli mukava syksyinen ja myrskyinen päivä. Hapsu-Harakka, isoine pyrstöineen, laskeitui mukavalle langalle. Hapsu kyllä ihmetteli miksi lanka kipinöi niin kovasti.Tuuli heilutti linjaa, missä hapsu istui. Hapsun pyrstö lähentyi lähentymistään toista linjaa, joka myöskin kipinöi kovasti.Pikku-Liisa oli kaupungissa koulussaan IRCcaammassa. Hän näpytteli innoissaan juttujaan, kunnes tuli sähkökatkos. Koko kaupunki pimeänä ja Pikku-Liisa pimeässä luokassa kiroomassa. Ja kuten arvata saattaa, Hapsusta ei ollut mitään muuta kuin pari savuavaa hyöhentä matkalla kohti maata

PUPPE JA MATKARADION JOHTO

Radio oli pyödallä. Huutaen rokkia. Puppe lattialla leilkkimässä Radion johdolla. Puppe päätti kokeilla juuri saamiaan hampaitaan siihen johtoon. Pikkuinen Pekka, pupen isäntä ihmetteli miksi Rokki vaimeni ja valot välkkyvät.Pekka huuteli rakasta koiraansa ja järkyttyi kuin lyösi sen. Pekan isä lähti viemään Puppea lääkäriin. Autosta loppui pensa keskelle rautatietaso risteystä. Isä lähti kävelämään kohti essoa tyhjä kanisteri kädessään. Puppe jäi autoon.
No sitten tuli Pendoliino täysillä kohti autoa. Puppe ei ehtinyt sanoa muuta kuin "HAU".
kuinnen Pekan isän lada oli muusina. Isä päätti ostaa Pekalle uuden radion ja lelukoiran joka sanoi, kuin sitä veti hännästä "HAU".


KISSA MIISU JA KUIVAUSRUMPU

Emänällä oli pyykkipäivä. Miisu tuli pyykkikoriin, joka oli sen mielipaikka, nukkumaan.
Miisu oli samanvärinen kuin likaiset sukat. Emäntä sulloi kaiken pyykkikorista koneeseen, myös Miisu joutui sinne. Miisu kuoli jo koneessa kun se hukkui, mutta emäntä ei huomannut, vaikka kone naukui. koneessa oli myös automaattinen kuivaus pesun päätyttyä, joten kissalle kävi hassusti.
Pikku Marjaliisa kaipasi jo rakasta pikku kissaansa ja kysyi mutsiltaan missä se oli. Emäntä sanoi.
se on kuollut. Mä pesin sen. Marjaliisa suuttui emännälle niin, että tuli hulluksi ja hänet piti sulkea laitoksiin


PKKUINEN KOIRANPENTU "PEPI" JA PÄÄLTÄ TÄYTETTÄVÄ PESUKONE/KUIVAIN

Pepi heräsi kummaan jytinään. Se jytinä tuli pesuhuoneesta. Siellä oli kiiltävän valkoinen
UPO-pesukone. Pepi pelkäs sitä.Mutta se oli päättänyt että seuraavan kerran kuin emäntä pesisi pyykkiä, niin pikku-Liisun oma suloinen ja kaikin puolin rakastettava koiranpentu Pepi
hyppäisi sen päälle. Pepi päätti niin. No sitten tuli Keskiviikko, pyykkipäivä. Pepi seurasi miten pikku-Liisun äiti tiputteli vaatteita isoon valkoiseen laatikkoon, Pepikin halusi sinne.
Pepi ajatteli " Siellä voisi olla kivaa leikkiä ! " Silloin äidin Nokia 880 soi olohuoneessa ja äiti lensi sinne. "NYT TAI EI KOSKAAN !" Pepi ajatteli ja hyppäsi pyykkikorin päälle ja siitä sitten valkoisen laatikon päälle. Pepi yllättyi, kuin tippui vaatteiden sekaan. Pepi ihaili omaa kuvaansa metallisesta rummusta, kunnes sen päälle tipahti Pikku-Liisun isän hikinen t-paita.
Sen huurut pököiryttivat pepin.Pikku-Liisu oli tullut auttamaan äitiään ja käynnisti koneen jonka sisälti likavaatteita ja hänen omansa ,suloisen, rakastettavan, pehmoisen, leikkisän ja
Pikku-liisun rakkaiman asian koko maailmassa: Pepi koiranpennun. Pikku-Liisu ohjelmoi koneen tehopesulle, paljon puhdistavaa lämpöä ja superkuivauksen pesun päätyttyä.
No, 4 tunnin jälkeen kuului pesuhuoneesta karmiva huuto, kuin Pikkuinen Liisu avasi UPOn kannen..