Tää on nyt aika jännä asia. Siis mä muistin jotain, siis sen kuinka tietokonetta, jossa on ilmeisesti kovalevyrikko - niin voi käyttää ilman sitä käyttöjärjestelmää. Eli bootti CD:ltä tää edit auki. DR-dos cd siis löytyi ja tiedostot saa talteen korpulle.

korn soi taustalla. Tää voisi olla vaikka sitten joskus kun koneen saa takaisin toimintaansa huollon jälkeen - niin tämän vois kiinnittää osaksi nettipäiväkirjaani. Mun piti tuijottaa pakkotelkkaa tänään, mutta onneksi mä muistin tuon pikkuseikan jostain menneisyydestä. Nykyäänhän kone on niin hemmetin skeida, varustettu helpolla XP-windowsilla,jonka ohjatut toiminnot tekevät ihmisistä tyhmiä.

joo.. mä voisin olla nyt tällä päällä, morkata ja sääliä niitä, jotka eivät osaisi korjata tietokonettaan, jos se joskus ei mekkään windowssiin ja vain sen tähden, että korppu on unohtunut asemaan.

Eli ihmiset kyllä mielelläään käyttää nettiä, mutteivat tahdo ymmärtää tietokoneen toiminnasta paskaakaan. Ja sitten ollaan itkemässä kun kone ei toimi, vaikka pienellä opiskelulla voisi petrata taitojaan. Eli osattaisiin käyttää konetta myös silloin, kun hiiri ei toimi.

Tosin kun ihmisillä on se asenne, että tietokone on vaikea laite, niin ok. Se sitten onkin heille.

Sonera. ei vastaa. odotusaika on vain 60 minuuttia, mutta he lupaavat vastata mahdollisimman pian. Eli mun on pitänyt soittaa Soneran tekniseen tukeen, jotta tän koneen sais huoltoon.

Onneksi tietotaitojeni taso antaa mahdollisuuden kirjoittaa juttuja ylös myös tässä tilassa, kun windows ei lataudu. Ok.. ei kovalevy ole mennyt täysin rikki, koska cr-dossilla pääsee tutkimaan levyä. joku osa levyä on viottunut - asia jonka saisi windows 98- koneella kuntoon, mutta ei meille pitää syytää XP tyhmentämään ihmisiä.

Myönnän.. graafisen XP:n käyttö on tyhmentänyt muakin. Ja XP:ssä on vielä toiminto, joka tarvitsee korppuasemaa, jota laitevalmistajat eivät enää suosi. Eli kyseessä ei ole sen isompi ominaisuus, kuin "estä unohdettu salasana" joka tekisi korpulle varmuuskopiot salasanoista, mutta kun ei oo korppuasemaa..

joo.. mitäpä muuta nyt. huomenna soitan heti kun se numero aukeaa, jos sitten saisi asian jopa hoidettuakin. Sonera muuten katkaisi puhelun kerran kun oli jonottanut sen 15 minuuttia. heidän nykyistä palveluaan. Säästötoimet heikentävät palveluita ja lisäävät parjaavaa kirjoittelua.

... nyt on maanantaiaamu. Tätä fileä kirjoitettiin eilen illasta. Soitin Soneralle, siis aamulla se onnistuu paremmin kuin illalla tai päivästä. Tämän koneen saa huollettua ehkä tämän viikon aikana jo. Voi kuitenkin kestää ensi viikkoon, mutta sama se. Oikeastaan se tekee vain hyvää, netittömyys. Ja sähköpostin voi hoitaa hätäapuna kännykässä olevan sovelluksen kautta.

Kirjoittaminen on se, mitä mä koneella yleensä teen. Tai tein ennen nettiä. Netti on iso paha peto, joka vie mukanaan. Siksi kait mä en ole kirjoitellut paljon mitään tässä vähään aikaan. Heh.. pitäisi olla joku vanha kannettava, jossa vain korppuasemat ja käyttiksenä joku win 3.1 tai 95. Ilman nettiä voisi sillä kirjoittaa hienoja juttuja totta se on, mitä hienompi laite niin sitä vähemmän sitä tulee käytettyä siihen - johon tahtoisi. Tapauksessani se tarkoittaa sitä, että kun väännän windowsin värimallin valkomustaksi, niin silloin jotkut www-sivut eivät näy hyvin vaikka se malli toimisi hienosti tekstejäni varten. Jep.. luvattiin laittaa ehkä uusi kovalevy tähän, minkä mä jo tiesin. kun tietokoneen kovalevyssä on laitteen ainoa vika, niin se on helppo korjata vaihtamalla levy. Ja kun koneessa on se CD-polttomahdollisuus, niin oikeastaan eipä enää sillä oikeastaan ole väliä, että vaihtaako levyä. Levynvaihdon kohdatessa ne tiedostot, joita koneella on - niin ne häviävät. Ei se enää niin paha asia ole, kun on CD-poltto. Tosin sitten kyllä on 2000 eri CD-levyä.. Ihmiset - ostakaa vain se ulkoinen korppuasema, sillä se saattaa osottautua hyödylliseksi. Ja polttakaa Nerolla se bootti-CD. ..-----

sainhan siis viimein soitettua sinne soneralle. Aamusta ilmeisesti kannattaa tehdä se. saa paremmin heidät kiinni, kuten muutoin. tänäään on tihkusateinen ilmasto. eli se toimii hyvin. Ehkä tästä sitten lähdenkin tuonne ulos vielä tänään.

----- Lisää tekstiä samaan tiedostoon vain. joo.. tuli katsottua telkkaa, ja se näytti päiväsaikaan alastomia naisia. SUB näytti jotain ranskalaista juttua, ihan outoa. Kauneushoitola, jonka henkilökunta sekä asiakkaat olivat täysin outoja. Myös katson ykköseltä sen brittidraaman. Kivaa.. Huomenna viimeistään he soittavat tästä koneesta, että koska voisi hakea. Kiva homma sinänsä, etten muista että sovinko tämän tiistain vai keskiviikon siksi päiväksi, jolloin saan puhelun huoltoliikkeestä. Eli lähteäkö tänään ulos vaiko ei. Pitänee kai taas soittaa soneralle tiedustellakseen tuota..

eilen pankissa joltain vanhalta rouvalta oli hukassa se jonotusnumeroautomaatti. Kelassa taas toinen vanhahko nainen kysyi päivämäärää. Se oli 9-10-2006 tuolloin. Kävin myös kahvilla Elosella ja lukemassa sen Koilarin - jossa oli juttua siitä museojunatapahtumasta, joka olisi kiinnostanut kovin muakin. kun ei muistanut, niin ei muistanut. hitto. olisi päässyt JUNALLA KAIPOLAAN. Ja takaisin. No.. hitto. sekin siis jäi ja mä vaan lähdin mökille. Taidan kuitenkin lähteä ulos tänään, onhan toi puhelin matkapuhelin. Huomenna siis tiedossa kyttäystä. Mitä tässä sitten tekee ilman nettiä? No mulla on ISO laatikollinen vanhoja VHS-kasetteja. Ja VHS-leffoja, joita voisi katsoa. Myös toi TV-tarjonta tulee aika hyvin hyödynnettyä. Pakkotelkkaa, jottei tulisi aika liian pitkäksi. Onhan se surullista.. No ensi perjantaina taas näyttää valoisemmalta duunin haku.