Simo Pahulan Nettipäiväkirja, 16 vuosikerta.

KESÄ 2018

<< Talvi / kevät 2018 - Syksy 2018 >>

Kotisivuillani tämän nettipäiväkirjan helppo ohjaus,
arkisto, muistot ja suuri tekstiarkisto.
Tämä tiedoksi heille, joka tulivat tälle sivulle nettihaun myötäTää o mua

Ja elämä jatkuu

Uusin merkintä

Tämän sivun merkinnät

02.05.2018 - Vesisateinen aamu

16.05.2018 - Hellekesä alkanut.

28.05.2018 - Hellekesä alkaa loppumaan..

29.05.2018 - Surkuhupaisaa toimintaa..

06.06.2018 - Uusi aika taas.

17.06.2018 - Uudistuksia

28.06.2018 - Pakollinen karvanlähtöaika

16.08.2018 - Time is passing by

01.09.2018 - Taas ensimmäinen päivä kuukautta

04.09.2018 - Kuten muurahaiset

Poiminnat / muistot tältä sivuilta

Veriarvoja >>

Katseita kirkonmäelle >>

Nettipäiväkirja 16 vuotta >>

Telian mokia, kotisivut olivat vaarassa >>

Uusi ylijumalamme: langattomat verkot >>

Maailmasta, pieni matkakuvaus >>

SE mahtava muurahais-vertauskuva >>

 

02.05.2018
Vesisateinen aamu

On keskiviikko, 15118. päivä syntymäni jälkeen - jos muokkaamaani koodiin on luottoa. Kävin tuossa kuulemassa tuloksia. Kävin antamassa tuossa pari viikkoa sitten verta sairaalan laboratoriossa. Ensimmäinen kerta 15 vuoteen, kun vertani tutkittiin ja saatiin selville, että..

Kaikki kunnossa. Arvot hyvät. Verenpainetta tietenkin oli, mutta stressaavaa käydä kyllä sairaalalla. Tietyistä asioista ei vielä yli ole päässyt. Nivelvaivat saattavat korjaantua ruokavaliolla. Itse lääkäriaikaa ei heille saa vasta kun syksyllä tai ehkä kesällä.

Linnut ovat alkaneet laulaa, luonto alkaa kukoistamaan näiden vesisateiden jälkeen. Vettä on tullutkin aika lailla.

Uusin teksti on aika hyvissä kantimissa jo. Itse tarina on jo yhtenäinen. Kirjoitustapanihan on kirjoittaa teksti paloina ja sitoa ne sitten jotenkin. Syvyyttä toi vielä tarvitsee ja oikolukua. Sais sen valmiiksi tässä kuussa, niin olis hyvä. Kesällä ei kuitenkaan niin paljoa kaiketi koneella ole.

Päätöksiä pitäisi tehdä tässä kuussa.

Katse menneeseen. Pari riviä tekstiä, tämän nettipäiväkirjan kultakaudesta, Tuokokuusta 2005

2005 "...ohitettuani tuon näytön, niin laitoin käteni taskuuni. Ja löysin sen junalipun jolla tulin eilen Hesasta. Huomasin - minä, joka olen toitottanut siitä, että junissa ei mennä pummilla - etten ollut leimannut sitä lippua. Joten se eilinen matka taisi olla pummilla matkustamista vahingossa. No, mä käytän sen lipun ensi Perjantaina kun sain vapaata. Menen Hesaan. Ja vain siksi että mulla on leimaamaton junalippu. Se on viikon voimassa. " 02.05.2005 - Kohtaamisia S-marketeissa

Kiva muisto. Oli se vappu aika kokemus tuolloin Helsingissä.

12 vuotta sitten siis. Usein luen tästä kirjasta tuota aikakautta. huhti-touko 2005

Mutta nyt tästä on lähdettävä tuonne sateeseen. Vappuaattona Virossa, Latviassa ja Liettuassa oli salamatutkan mukaan kesän ensimmäinen voimakas ukkosmyrsky.


16.05.2018
Hellekesä alkanut.

+28c julisti linja-auton ulkolämpömittari tänään. Olin tulossa ns töistä takaisin Jämsään. Tietenkin ulos jäin. Oma asunto kun sauna. Muttei valiteta, minä en valita tästä säästä. Tätähän kaipasin. Kesän alkamista. Mikä on tapahtunutkin tuossa ihan lähimmäin seitsemän päivän sisään. Kyseistä aikajaksoa kutsutaan myös viikoksi.

Helluntai ja pitkä viikonloppu. Mokillä meidän maalla. Suotelukausi aloitettu, muttei omalla tervapaatilla. Sen saan vesille tuossa kesäkuussa tai toivottavasti aikaisemmin. Hellekausi tekee hyvää tervan kuivumiselle.

Kyllä tänään tuli katsottua pitkään sinne kirkonmäelle. On tullut katsottua Jämsän siltoja. Ajatellen että valtatien silta oli se viimeinen silta, jonka yli isän kanssa mentiin. Jäi viimeiseksi matkaksi. Ja sitten se vitikkalan silta oli kaiketi se viimeinen silta, jonka yli isä sitten ajoi.

Näitä mä aattelen vieläkin päässäni. .. kaiken muun lisäksi.

Onko sitten tarkoitettu sana toi "vieläkin" ? Eikö tämä asia nyt ole sellainen, joka pitäisi omalla vauhdilla käsitellä läpi eikä kuten aikataulutettuna .

Myös se oma isyys.. Etten päässyt. Ja miten se nyt menisi, jos tulisin isäksi itse? Kyllä mä sen voin sanoa että vuosiksi se muuttaisi mun elämän. Aika valmis olisin. En nyt näinä kuukausina jaksa miettiä mitä se olisi ja miltä tuntuu - kun ei ole elämä mennyt kuten tahtoisi.

Kesä alkanut ja luonto herännyt. Ilmastonmuutos? Tämä mennyt äitienpäivä oli kuumin miesmuistiin. Lämpötilat lähentelivät +25c ja sen jälkeen ovat olleet joissain paikoissa Suomea jo +30c Kuivuutta on. Ehkä ylihuomenna sataa vettä. Ennusteet kertovat että viikon päästä lämpötilat tippuisivat 20 astetta, mutta tuntuu kun ilmatieteenlaitos ja foreca yrittävät koko ajan tehdä parempia ennusteta - niin se mikä yleensä toteutuu on vain kahden päivän ennuste eteenpäin.

Ja uusin ennuste näyttää, et sen sijaan että viikon päästä olisi vai +7c niin onkin +22c Rest my case

Tässä yhteydessä nimeltämainitsemattoman valtion presidentti, jonka nimi on sama kun englanninkielisen Aku Ankan - ei tee yhtään vittu mitään ilmaston hyväksi. Tarkoittaa vain valitettavasti, että se kyseinen maa ei montaa sataa vuotta enää ole.

Uusimmat kahden päivän ennusteet kertovat, että huomenna vielä lämpötila Jämsässä kipuaa lähelle +30c astetta, mutta sitten viilenee. 10 astetta kolmestakympistä. Siis sopivalle menee. Myös on varoitettu voimakkaista ukkospuuskista, metsäpaloista ja tulvista.

Kaikkihan tämä on sitä sisäistä verenvuotoa.

Laastarina iholla tosi-teevee viihde ja pintaliito. Älyluurit ja emijot. Toimivuus sisäiseen verenvuoteen taattu ja mahtava korttitalo.

lopun alkua. kahden vuoden kuluttua alkaa vuosi 2020


28.05.2018
Hellekesä alkaa loppumaan..

Outoon kuukauteen kesästä tänä vuonna helle tuli. Toukokuu. Ei sadetta kolmeen viikkoon. Tilanne ennusteiden mukaan on kääntymässä normaaliksi. Hyvä vain, sillä kohta tulisi ruskea kesä, lehtivihreä katoaisi ja metsäpalot alkaisivat tuhota kotimaata.

Uusin pitkä tekstini alkaa olemaan kohta valmiina. Katsoin tiedoston tiedoista koska aloitin sen. Heinäkuussa 2013. Viiden vuoden työ, tauot mukaanlukien. Jälleen jotain uutta tulossa. Ja se tuntuu miltä? Että taas sain luotua omaa taidetta. Kirjoittamalla. Seuraava teksti on jo mietinnässä.

Tämä nettipäiväkirjani täytti nyt tuokokuussa sen 16 vuotta. Saavutus sekin. Tutkitaan siis mennyttä taulukon avulla. Jälleen sarakkeet menevät Vuosi, poiminta ,mahd.linkki ja mitä nyt mietin ky. asiasta. Eli tässä joku ihmeen kollaasi taas:

2002 "..tuli tieto jota peläten ollaan odotettu. Päätöstä opiskelupaikasta. Pääsen täältä muuttamaan etelään. Minut hyväksyttiin.." 17.05.2002 - Päivä joka jää henkilöhistoriaan! Elämänmuutos sekin. Oli mahtava päivä.
2003 "..No säilytänhän minä vielä Liisan joulukorttia. Liisa, toinen rakkauteni ennen nykyistä. Mä en vain uskaltanut kertoa hänelle tunteistani.." 07.05.2003i - 23:23 - Melankoliaa etsimässä. Kuuteentoista vuoteen mahtuu paljon asiaa.. Ja se joulukortti on ollut kaiketi hukassa jo vuosia. En edes muistanut asiaa. Kirjan alussa on siis saippuaakin..
2004 XP 7.5.2004 22:40 - Uusi aika Tuolloin elämääni astui tämä käyttöjärjestelmä. Windows XP
2005 "..Lähdin siitä sitten korkeavuorenkadulle. Kotikadun maisemiin. Sanonpa vain, että se johanneksen kirkko on komea luonnossa. Hesassa on monia upeita taloja. ." 06.05.2005 - Lämmin perjantai

13.05.2005 - Perjantai, 13 päivä.

Tuolloin oli se mahtava aika. Työharjoittelua Helsingin Malmilla. Päivittäisiä lähijunamatkoja. Oon hehkuttanut sitä aikaa aikaisemminkin ja tulen hehkuttamaan vastuudessakin..

Tuolloin perjantaina 13. päivä olikin hienoa!

2006 "..En valita, mutta ennen oli paremmin kaikki. Meillä oli markka ja yhdellä markalla sai Kaipolan kioskista 9 .."irtokarkkia.." 02.05.2006 - Tiistaina - nuoruuden kuvia Toi vuosi oli tämän nettipäiväkirjan kulta-aikaa. Hyvää tekstiä tuli kirjoitettua.
2007 "..Nuoret koulutetaan siihen, että pitää seurata aikaa. Olla median kanssa kiinni, kasvaa nettiin kiinni tai tippuu hylkiöksi. Radiokanavat syytävät pintaliitoa, jottei kukaan muistaisi sitä asiaa - että joskus on kuoltava jokaisen. .." 20.05.2007 - ajatusvirtaa.
Mielipide pätee yhä.
2008 ----- ------ Nettipäiväkirjan pidossa oli tuolloin taukoa. Eksyin muihin blogipalveluihin. JA tämä kirjani EI ole BLOGI. Syntyi paljon ennen blogi-villitystä.
2010 "..Voihan sitä puhua siitä, että kuinka politiikot ovat aivopesseet ihmiset ilmastomuutosta vastaan, koska siten tulee säästöjä. ." 15.05.2010 - Jaksamattomuus
Tuohon aikaan tämän nettipäiväkirjan päivittäminen ei ollut päivittäistä - joten siirryin kuukausittaisista merkintäsivuista vuodenajallisiin. Nettipäiväkirjan pidossa oli taukoja tuolloin.
2011 "..Tämä isäksitulemisen halu on itselläni nyt aika vahvasti päällä.." 16.04.2011 - Myötäelämäisen vahvat tunteet, osa 2 Mies muuttuu ajan kanssa. Isyysajatukset ovat tänä päivänä vähän toisia kun mielessä vielä oman isän kuolema vuosi sitten.
2013 "..Koskenpää. Ystäväni asunnolla, jossa asun kesän.." 12.05.2013i - Uuden alussa.
Toi asia karahti sitten karille..
2014 "..Tässä tulee siis täydet 12 vuotta tälle nettipäiväkirjalle.." 09.05.2014 - 12 vuotta nettipäiväkirjaa.
Lisää ajatuksia tuolla tästä kirjastani. Kätevää. Ei tartte itse niitä rustata uudelleen.
2015 "..Digitaali seinässä kertoo ulkolämpöä +17.3c.." 09.08.2015 - 14121 päivää
Täytyyhän tähän kollaasiin nyt heittää jotain säästäkin.
2016 Yle lähetti hienon dokumentin "Valkoinen raivo" käsitteli koulukiusaamista. 23.05.2016 - Katsottuani televisiota
Tuossa merkinnässä kirjoitan mitä kadun..

Kuusitoista vuotta Simo Pahulan Nettipäiväkirjaa. Lisää tulossa.


29.05.2018
Surkuhupaisaa toimintaa..

Jep. Kotisivujeni kohtalo olikin nopeammin käsillä. Palvelin - jolla nämä ovat olleet - lakkautetaan Telian toimesta ensi kuun lopussa. Tästä heillä oli jo suunnitelmat viime syksynä. He lähettivät asiakkailleen sähköpostin, jossa asia kerrottiin.

PAITSI..

Että virheen takia osa asiakkaita ei saanutkaan (minä mukaan lukien) tuota sanomaa, joten jatkoaikaa annettiin. Telia lähetti tässä sitten kirjeen, jossa asiasta kerrottiin - ja annettiin samalla korvaavan palvelun osoite. domainmaailma.

Kertoivat, että siellä on Telian asiakkaille tarjous voimassa. Asia siis kunnossa siten.

PAITSI..

Että kyseisessä kirjeessä oli väärä osoite. Toimimaton. Ilmoitin asiasta asiakaspalveluun, ja hetken päästä sieltä tuli tekstiviestiä. Jossa oli oikea osoite (joka palvelun pitäjät olivat sössineet siten, että Firefox luulee sitä huijaussivuksi - eikä suostu lataamaan)

Eli nyt Telialla on jälleen tarvetta lähettää muutama kirje lisää, vissiin antamani palautteen tähden. Mutta näillä mennään ja asioita selvitellään.

Oudosti vain kännykkä osasi ladata tuon uuden palvelun sivut, että sitä kautta sain heitettyä ilmoituksen virheestä. Katellaan..

Mutta kotisivut tulevat olemaan netissä kyllä. Osoite vain vaihtuu. Osoite, joka on ollut käytössä jo sen 17 vuotta.

 


06.06.2018
Uusi aika taas.

VIIMEIN! kotisivut ovat uudella palvelimella. Siirto olikin helpompi, koska domainmaailmalla, jossa sivut nyt ovat - oli automaattinen työkalu - joka muunsi sivujen koodista vanhat personal.inet.fi - viittaukset pois. Banneria koristin ja silleen. Pikkuhiljaa sivuston ulkoasu alkaa muuttumaan.

Oli vain FTP yhteyksien kanssa ongelmaa - mutta nekin järjestyivät uuden salasanan pyytämällä Telialta. Sai ilmaiseksi, tavallisesti toi maksaa heillä sen kymmenen euroa.

Lisäksi vanha Sony erikson on jälleen toiminnassa. Kyllästytti näin kesällä, kun ei takkia - niin kantaa tuota hemmetin suurikokoista luuria mukana huosuntaskussa. Viimein on alkanut sateetkin. Eilen oli ukkosta, mutta vanha rakennus tarjosi suojaa.

Mutta yksi asia on ainakin kunnossa ja järjestyksessä. Kotisivut. Muutos olikin kivuttomampi mitä luulin.

Nyt kun toi on tehty - niin kesästä voi alkaa nauttimaan.


17.06.2018
Uudistuksia

Kotisivut saivat taas uutta. siis noi logokuvat. Testaan tuota mallia ja tein tällä kertaa itselleni helpoksi myös muuttaa niitä. photoshopissa on tiedosto, josta noi saan tarvittaessa. tuntui vain oudolle katsoo noita. Olivathan ne vanhat.. niin sanotusti jo jotain 12 vuotta vanhat. Vielä valikkokuvat uusin tässä, kunhan jaksan. Juhannuskin tuossa tulossa.

Onneksi viileät ajat alkavat tällä tietoa siitä. Saa ehkä asuntonsa lämpötilan alas, et täällä jaksais tehdä jotain.

Otti vaan vähän takapakkia toi, et valjastais sen sony-eriksoni kesäkännykäks. Kiitos niinkin yllättävän tahon, kun Jämsän paikallisbussejen. Kätevä näyttökortti loppuu ja tilalle tulee mobiilisovellus. Et se siitä, et olisi elämä kevyen helppoa. Varsinkin kun toi sony-erikson, 7 vuoden käyttökokemuksella sanottuna, pärjää puhelimena sateessakin. Eikä ole ns. kaatunut. älylaite tekee sen kyllä vielä. Pitää älyluuria alkaa siis näyttämään bussin lukulaitteessa. Vaan kohtahan vessakin vedetään käyttämällä sovellusta.

Toi sivuston uusi osoite vähän närästää, mutta kai siihenkin tottuu. Oli vaan se kaikkein helpoin valinta - kun tahtoi siirron tapahtuvan nopeasti. simopahula.fi .. Onhan aihetta siis vähän alkamaan muuttaa sivuston ulkonäköä.

Niin ton Sonyn malli tais olla C702 jos oikein muistan. Paras matkapuhelin, mikä on osunut käyttööni. Tekniiikkaakin on. Ensimmäisiä puhelimia, joissa oli etukamera. GPS löytyy, bluethoot, 3g .. tais olla videoiden muokkausominaisuuskin ja soittoäänien teko.

Eikä siis ole kaatunut. Akussakin riittää vielä voimaa. jäi pois vaan, kun alkoi oudosti oireilemaan ja katkaisemaan virtaansa huomaamatta. Mutta kakkospuhelimeksi hyvä. Soitonsiirronkin sai vielä toimimaan.

Vielä siis tämä koodi siihen toimii **21*+35840123456# olisi siirron aktivointi esim. numeroon +35840123456 ja siirron poistokoodi on edelleen ##21#

Luulin nimittäin, että nykyään noita enää ei olisi. Maailmasta kun tehdään koko ajan "parempaa" paikkaa.


28.06.2018
Pakollinen karvanlähtöaika

Tukka lähti just. ajoin sen pois niin alas, mitä tuolla kotiparturilla voi tehdä. sen akku vain loppui kesken, eikä laturia meinannut mistään löytää - mutta löytyi se sitten. On ollut vähän tukalat oltavat tällä helteellä, mut kait se leikkuu nyt auttoi.

Jee se kertoo, mitä tekee! Mitähän sitten kertoisi vai antaisiko tulemaan niitä mielipiteitään, vaikka siitä - kuinka paljon langattomien verkkojen nimeen täällä rukoillaan ja uskotaan? Bluethoot, NFS, Wlan, 2g 3g 4g 5g ja se tuleva 666G - ovat vain helposti häirittäviä heikkoja radiosingaaleja. Ukkosella niiden teho heikkenee, kun ilmassa on enemmänkin sähköä.

Radiosäteily = vain heikkoa sähköä ilmassa. Salama = voimakkaampaa sähkösäteilyä ilmassa. Ja toi meidän aurinkokin voi pamauttaa säteilypurkauksellaan, joka vetäisi kaikki teknologia pois pelistä.

Sinä voi maksaa kätevästi kännykällä kaupassa ruoka-ostokset, voit näyttää bussissa kuskille kännykkälippuasi, voit junissakin niin tehdä. Voit kuunnella musiikkia kännykällä, voit kuvata sillä - sehän korvaa jo digipokkarin. Myös mahdollista on saada kotisi lukko kännykällä avattavaksi.

Sitten menee joku bitti poikittain ja koko härvelis tilttaa. Kaikki menee tehdasasetuksiin ja laitteen saa kyllä toimimaan käyttämällä sen kolmea painonappia. Muttet enää voi maksaa ruokaa, et matkustaa kotiisi julkisilla, etkä pääse edes kotiisi pois turvaan säältä. Ei viihdytä spotify, laite ei anna edes kuvata. Sillä olet unohtanut paniikissasi erään asian - joka auttaisi kaikkeen.

Google-tilisi salasanat. Et voi myöskään soittaa muualle kuin hätäkeskukseen. Joten tuossa tilanteessa sinun on vain odotettava, että nälkiintyminen vie sinut lähelle kuolemaa - jolloin sulla on hätä ja asia soittaa 112

Joskus tietenkin saat sen laitteen taas toimimaan, mutta sillä välillä joku on hakkeroitunut sun facebookkiin ja nyt maailma luulee sua murhaaja-rasisti-pedofiili-radikaaliksi , koska muut lukeva facea kuin siihen olisi luottamista. Kaikki tietohan netissä on totta.

Näihän se nykyajan koulu-tv eli Tosi-telkka sua on opettanut. Korjaat asian ja elät elämää eteenpäin..

Kunnes koittaa päivä, kun kävelet kaupungilla ja huomaat sähkölinjojen särisevän, kännykkäsi tippuu verkosta. Muuntajat räjähtelevät ja maailma katoaa. Koittaa anarkia. Kaikkihan oli sähköön rakennettu ja nyt kun aurinko tuhosi sähköverkot, niin kuluu vain muutama päivä - niin ydinvoimalat alkavat itsestään tuhoutua.

Niiden polttoainesauvojen jäähdystysallas kun tarttee ulkopuolista virtaa.

Eikä siihen tuhoon olisi kuin
kaksi viikkoa siitä, kun sähköt menisivät.

Että sellainen skenaario.

Tässä itsekin kuuntelen älylaitteen kautta musiikkia, internetistä. Toinen älylaite on latautumassa sähköverkosta, jotta siinä olisi virtaa näyttää bussikuskille matkalippusovellusta. Ellei se sitten tilttaa. Siihen kaatuisi se työmatka. Silti kummasti luotan siihen, että laite herättää aamuisin.

Mutta olen päättänyt tänä kesänä korjauttaa vanhan rannekelloni. Kyllästyttää YRITTÄÄ katsoa päivänvalossa kelloa kännykästä.

Tulipa tälläinenkin mieleen.. On vuosi 2018, joten mulla on ollut matkapuhelin jo 20 vuotta. Niistä ne ensimmäiset 5 oli hyvää aikaa, kännykän näytöstä näki kirkkaassa päivänvalossa hyvin. Nyt ei. Mutta toisaalta, laite pystyy näyttämään näytöllää IHAN MITÄ VAAN ja se taitaa olla vähän pelottava asia.


16.08.2018
Time is passing by

Kesäloma ohitse. Paljoa ei jaksanut helteen takia tehdä, jäi paljon tekemättä - mitä olis halunnut tehdä, mutta kesä oli kuitenkin kuuma ja pitkästä aikaa pääsin uimaan. Vesi kun mulle liian kylmää, jos vähän päälle kakskymppistä. Blaa blaa blaa.

Aika menee vain ohitse. Tietotekniikka. Tietokoneessani ei ole mitään vikaa, toiminut hyvin jo sen 8 vuotta. Mitä nyt näyttö hajosi ja ulkoiset lisälaitteet piti kytkee. Koko ajan tulee ilmoituksia, että xp lopetetaan pakosti. Ja nyt alkaa mieliohjelmien tuki loppumaan, ensinnäkin se google earth. Niinkun tässä olisi rahaa ostaa uutta tietokonetta, kun televisiokin ehkä kohta pitäisi vaihtaa - vaikkei siinäkään mitään vikaa ole. Lähetysteknologia vain muuttuu.

Pakotetaan käyttämään kännykkää. Koko ajan. Kohta sillä täytyy varmaan vetää vessakin, uusimmat matkapuhelimet kun suunnitellaan vielä sellaisiksi - ettei ilman koteloa voi käyttää.

Nykyinen on Honor 8 lite, lasinen takakansi. Ilman koteloa, se olisi jo tippunut - ihan painovoiman ansiosta - lattialle jo monet kerrat. Mutta näyttihän vissiin laboratoriolosuhteissa hienolta.

Juuri lukemani uutinen nykyaikaisista poliisiautoista on kuten piste iin päälle. Siis nykyautojen automaattiset järjestelmät estävät poliisityön. Ei ihan noin kärjistetysti, mutta on tehtäviä - joissa olisi hyvä sammuttaa auton ulkovalot - mutta samalla pitää sisällä olevissa laitteissa valot päällä. Auton tietokone ei suostu niin tekemään. Ei voi enää suistaa rosvon autoa pois tieltäkään, koska automaattijärjestelmä estää sen ajoturvallisuuden nimissä.

Kaikille siis on täysin OK, että puhelimet pilattiin kaikella sillisalaatilla, mutta nyt kun se ns. turha teknologia saapuu hälystyajoneuvoihin - joita tarvittaessa pitäsi käyttää myös voimakäytön välineinä - niin eipä se enää toimi.

Tämäkin laite, jota nyt käytän. Mä voin jopa sulkea silmäni ja käyttää laitetta. Laitteen nimi on fyysinen näppäimistö. Mikä nautinto tosiaan on sulkea vain silmänsä ja antaa tekstin virrata. Tuntea kuinka aivot alkavat toimimaan eri lailla. Sormet tietävät minne iskeä. Ikinä milloinkaan sitä kokemusta ei voi taata virtuaalinäppäimistöllä. Mutta älykääpiöt tekevät kaikkensa, että saavat aivotuksensa läpi.

uudempi muka parempaa. Päivitysrumba koko ajan uuteen teknologiaan päättyy vielä siihen, että verratessa sitä ihmiskunnan sydänmonitoriin - sen näyttö näyttää kohta tältä:

(vaakasuora viiva)


01.09.2018
Taas ensimmäinen päivä kuukautta

Kesä kai sitten meni? Vielä on kyllä ennusteissa sitä kahdenkymmenen lämpöasteen päivälämpöjä ja yölämmöt pysyy vielä sen +10c asteen yläpuolella. Suihkuvirtaukset menivät solmuun ja sen vuoksi Suomessa on nälänhätää ja sekasortoa? Melkein. On uutisoitu, että tämä vuosi on pahin katovuosi 30 vuoteen. Tuossa ajassa ehtii maailma muuttumaan enemmän nälkäiseksi.

Vanha teknologia on herätetty henkiin. Siis VHS - puolinopeus video nauhuri yllättävästi on toiminut, huolimatta paikasta - josta sen hankin. Se nyt on pelkkä sivuraide tässä todellisuudessa, tuon Salora-laitteen ostospaikka.

Hyvin toimii 20 vuotta vanhat nauhat. Tallennettu puolinopeusnauhurilla, joka hajosi 2000 luvun alussa. Palata vanhaan. Vanhoja mainoksia. Sony mini disc soitin vain hintaan 300 markkaa. Agfa-filmille kuvaat kaiken. Mustassa pörssissä uusia kuvaputki televisioita, nicam stereoäänellä. Joskus menneisyydessä on suomen sää ollut sellaista, että käsivarren lapissa on ollut +3 astetta ja Lappeenrannan seudulla taas ukkostanut +22 lämmössä.

Yhdysvalloissa tuhoisia metsäpaloja.. Toisaalta se uutinen vuodelta 2002 on kuten tänä vuonna. Suomen auringonlaskut ovat olleet punaisia yhdysvalloissa reihuvien metsäpalojen vuoksi.

Maailma. Näinhän mä sitä. Kävin tuossa viikko sitten Helsingissä. Pääkaupukiseudulla meno tuntui hullulta. Mutta hyvällä tavalla sellaiselle. Metro tuli tutuksi, matkustin yksinäni ja Suomen toisiksi pisimpiä liukuportaita maan sisältä ulos. Yhtä pitkät portaat - mitä Jämsässä on vitikkalan silta. Se oli Kampin metroasema. Pieni suljetun paikan kammo tuli niissä portaissa ylös mennessäni, mutta pelastus oli lähellä. Äkkiä pääsin Helsingin katutasolle ja kaduille. Simonkatua pitkin.

Muistan tietenkin koulusta, kun Helsinkin katuja tutkittiin - että juuri toi kadun nimi kenties herätti riemua. Paikan päällä se on hieno katu. Ratikat menee siitä ja näkee päärautatieaseman. Kelloja ei oikein missään näkynyt, joten Suomen kuuluisimmasta kellosta katsoin aikaa, että junan lähtöön oli vielä tarpeeksi aikaa - että minuuttibaarissa yhdellä ehtii poikkeemaan.

Elämä? Korjannut itsensä. Kävin tuossa Jämsän kirkonmäellä. Isän kuoleman jälkeen siitä tuli jotenkin vaikea paikka olla. Hautajaiset pidettiin siinä kirkossa ja kellotapulissa isä odotti kyseistä tapahtumaa arkussa. Siis viime vuoden keväällä. Nyt menin sinne, eikä tuntunut pahalta. Ei edes kun kosketin rakennuksia. Tietenkin muutama kyynel tuli ulos - olen vain ihminen. Mutta tunsin, että mä oon alkanut pääsemään asiasta yli - eikä siten tarvitse vältellä paikkoja.

Oliskohan jo siis valmis keräämään sille viime vuoden merkintäsivujen poiminnat / muistot - sivulle tavaraa? Kohdata se - mitä on heikompana tämän asian tiimoilta kirjoittanut? Kyllä mä luulisin, että aika olisi tehdä se. Ei nyt heti, vaan joskus.

Kyllä mä alan tuosta toipumaan, isän menetyksestä. Olen nimittäin huomannut omien isyystuntojeni tulevan taas pinnalle.

Kaipa mä näitä jossain tulevassa pitkässä tekstissä sit käyn läpi tekstin henkilöiden kautta. Niinhän on ennenkin tapahtunut.

Eipä kai kukaan ole väittänyt elämää helpoksi? - Jos on, niin ei ole tiennyt mistä puhuu.


04.09.2018
Kuten muurahaiset

On olemassa sokeita muurahaisia, jotka asuvat sademetsässä. Ne seuraa toisinaan ja siten menee eteenpäin. Syövät kaiken edessään olevan. Kaikki toimii hienosti muurahaisyhteisössä, kunnes tapahtuu virhe. Sen tekevät ensin pari muurahaista miljoonan laumasta. Ne eksyvät hiekalle ja alkavat kääntyä takaisin, mutta vahingossa alkavat seuraamaan toisiaan. Kohta koko miljoonan yksilön lauma vain pyörii hiekalla ympyrää hamaan kuolemaansa asti.

Tämä tuli telkasta tulleessa luonto-ohjelmassa. Ja jotein se vain tuntui hienolta vertauskuvalta tälle nykymaailmalle. Seurataan meille kerrottuja asioita, ei päätetä itse. Seurataa lajikumppania. Kuten muurahas lauma sademetsän hietikolla. Pyörien vain ympyää . Sokeina ja vaiston varassa.

Teknologia, trendit, muoti, suositukset.. seuraamme niitä näytöltä sokeina omille tahdollemme. Emme tahdo erota parvesta. Emme halua hylkiöiksi.

Hommaa windows 98! Hommaa windows xp, osta windows vista, .. päivitä kymppiin nyt heti! Vaikka sulla olisi ihan toimiva tietokone, mutta muut päättävät ettei se ole enää toimiva. Tietokonejärjestelmien kertaus toimii seuraavaan ajatukseeni.

Nyt toi rumba on siis tietokoneissa, mutta koska autoissa? Täysin toimiva auto pitää hylätä vain sen takia, kun on parempaa luvassa. Uutta halutaan! Syöksytään kauppojen kimalluksen pyörteisiin, kuten ne muurahaiset.

Jotka ovat sokeita. Jotka ovat juuttuneet kiertämään loputonta ympyrää. Kunnes kuolevat.

Jalostan tätä ajatusta myöhemmin paremmin, mutta nyt se oli vain kirjoitettava ulos. Ettei unohtuisi. Se kuva sokeista muurahaisista, kiertämässä loputonta kehää - kunnes kuolevat. Koko muurahaisyhteiskunta pyörimässä kehää.

Noidankehää.

Nettipäiväkirjaa luettu 14:45 2.10.2017 lähtien
kavijalaskuri
kertaa